2017. ápr 27.

6 rejtett iPhone és iPad trükk, amit ki kell próbálnod!

írta: AppRadar
6 rejtett iPhone és iPad trükk, amit ki kell próbálnod!

1. Safari olvasó

img_3582.PNG

A Safari olvasóval egyszerűbben olvashatsz cikkeket. Ha a keresőmezőben a  (Olvasó gomb ikon) látható, koppints az ikonra, így megnyílik az oldal egyszerűsített, átlátható és szép változata. Ebben az esetben kizárólag a szövegek és fotók jelennek meg, hirdetések nélkül. A funkció esti cikkolvasáshoz, böngészéséhez kiváló, ugyanis a háttér színé, a betűtípust, sőt még a betűk méretét is úgy állíthatjuk, ahogy nekünk kényelmes.

 

2. Keress a fotóid között, bármire!img_3536.PNG

 

A Fotók alkalmazás egyik rejtett funkciója a keresés lehetősége, ami teljesen elképesztő dolgokra képes. A fotóink között akár személyekre is kereshetünk, ha korábban megadtuk a személy nevét és bejelöltünk néhány róla készült képet. Tárgyak és épületek esetében viszont ez egészen mágikus módon működik, anélkül megmondja nekünk a telefonunk, hogy melyik képen látható cipő, tengerpart vagy éppen kutya, hogy azt korábban megjelöltük volna neki.

 

3. Törölj  egy gombnyomással az értesítési központból!img_3535.PNG

 

Ugye te is unod a milliónyi értesítést újra és újra egyenként törölgetni az Értesítési Központból? Itt a megoldás! Nyomj erősen a legfelül található "x" ikonra, így a 3D Touch funkcióval megjelenik az Összes értesítés törlése opció, amivel egy kattintással tisztára pucolhatod az Értesítési központodat.

4. Webcímek gyorsbevitele

img_3534.PNG

Egy újabb hasznos funkció, amit nagyon kevesen ismernek és használnak, de webcímek és email címek beírásánál hasznos lehet! Ha a Szóköz melletti pont billentyűt hosszan nyomjuk meg weboldal címének beírása közben, akkor megjelennek a billentyűzet nyelvének megfelelő, leggyakoribb végződések, így spórolhatunk nagyjából 3 karaktert és 0,872 másodpercet. ;)

5. Utolsó helyzet küldése

img_3532.PNG

 

Nagyobb eséllyel találhatod meg elveszett iPhone-odat vagy iPad-edet, ha bekapcsolod ezt a funkciót, ami elküldi a készülék utolsó helyzetét az Apple-nek, ha az akkumulátor szintje "kritikus" szinten van. Tehát, ha merül az akksi, az Apple megkapja az iPhone utolsó helyzetét, hogy egy esetleges keresés alkalmával könnyebben meglátható legyen.
A funkciót az iCloud > iPhone keresése menüpontban találod. (A legújabb iOS-ben az iCloud menüpontot a Beállítások menüben a saját profilodra kattintva nyithatod meg.)

6. Zárd be az összes lapot, egyszerre!

fullsizerender_ujmeret.jpg

Végül pedig, itt egy gyors és egyszerű módja annak, hogy áthidald a böngészőlapok végtelenségig tartó fricskázgatását: egyszerűen nyomd meg hosszan a böngésző jobb alsó sarkában található új lap ikont (két négyzet egymáson), és máris megjelenik az összes lap bezárásának lehetősége.

Szólj hozzá

funkció trükk rejtett iPhone