2017. ápr 30.

Brit kémgépeket is követhetsz ezzel az ingyenes alkalmazással

írta: AppRadar
Brit kémgépeket is követhetsz ezzel az ingyenes alkalmazással

Akár még kémgépeket is követhetsz az AppStore-ból ingyenesen letölthető alkalmazásokkal. És ez most nem csak egy hangzatos szalagcím, a napokban tényleg volt rá példa, hogy brit kémrepülőket láthattunk Oroszország határa közelében egy olyan app-on, amit te is letölthetsz.

kem-gepet-fogtak-ingyenes-alkalmazassal.jpg

Ahogyan azt az independent.co.uk is írta, a szemfüles repülőkövetők a £650m Rivet Joint nevű gépet szúrták ki a Flightradar24.com és Planefinder alkalmazásokban, ahogyan az orosz határ közelében repült. Sőt, nem csak a gép pillanatnyi helyzete volt mindenkiszámára nyilvános, hanem a sebessége, járatszáma és teljes útvonala is.

Több radarkép is megjelent a közösségi oldalakon, arról, ahogyan április 25-én a RAF repülőgép, amelyet amerikai kémgépek és F-35A jelzésű lopakodó harcosok kísértek miközben 478 csomó (kb. 890km/h) sebességgel, 80 mérföldre (kb. 90km-re) megközelítették az orosz bázist.

Justin Bronk a Royal United Services Institute kutatóközpontjából elmondta az Independent-nek, hogy a repülőgépet a transzponderei (a repülésben használt radar-válaszjeladói) minden esetben felfedik, mert csak háborús zónában lehet őket kikapcsolni.

"Az európai légtér rendkívül zsúfolt, így szigorúan meg van szabva, hogy mit tehet titokban megtenni." - mondta.

Tehát, ha eddig azt hitted, hogy a Flight Radar csak arra jó, hogy a barátnőd kövesd, amikor nyaralni megy Dubaiba, akkor tévedtél! Bizony brit kémgépeket, is bármikor kiszúrhatsz rajta, ami valljuk be, sokkal izgalmasabb. 

Szólj hozzá

amerika brit orosz katonaság kém lopakodó applikáció kémrepülő Google iPhone Maps