2017. ápr 29.

A Google Maps megtalálja helyetted, hova parkoltál

írta: AppRadar
A Google Maps megtalálja helyetted, hova parkoltál

A Google Maps legújabb frissítésével végre választ ad arra az újra és újra felbukkanó, már-már kísértő kérdésre, hogy "Hol hagytam a kocsit?". Igen, mostantól vége a fel-alá járkálásnak a Tesco parkolóban, nem kell többé a nyaralás során bejárnod a szálloda melletti kis utcákat, hogy megtaláld az autódat!

google-maps-parkolohely-emlekezteto.jpg

Hogyan tudom elmenteni a parkolóhelyemet?

  • A funkció csak a legújabb Google Maps frissítésben érhető el, tehát frissítsd az app-ot, ha nem naprakész.
  • Nyisd meg az alkalmazást és kattints a kék karikára, ami a helyzetedet mutatja.
  • A felugró menüben válaszd a “Parkolóhely beállítása” opciót.
  • Ha beállítottad a parkolóhelyed, egyéb funkciókat is elérhetsz (pl. mentheted a a térkép ezen részét offline használathoz vagy megoszthatod a család többi tagjával az autó helyzetét).

És ez még nem minden: ha az iPhone-od Bluetooth-al vagy USB kábellel kapcsolódik az autódhoz, sokkal egyszerűbben létrehozható parkolóhely emlékeztető! A Google Térkép feltölti a funkciót az Apple Maps alkalmazásba, és automatikusan azonosítja a helyet, miután lekapcsoltad az eszközt.

Az Apple Maps, amely 2012-ben indult az iOS 6-al, már régóta tartalmazza a parkolást jelző mutatókat, de úgy tűnik, hogy a Google Maps végül lecsapott erre a funkcióra is. Egyébként is, a forgalmi lefedettség és a tömegközlekedési útvonalak tekintetében a Google Térkép jelentős előnyt élvez.

Szólj hozzá

funkció parkolás új applikáció Google Maps