2017. ápr 28.

A legújabb kiszivárgott információk az iPhone 8-ról!

írta: AppRadar
A legújabb kiszivárgott információk az iPhone 8-ról!

Az utóbbi időben szinte naponta jelennek meg az egymásnak ellentmondó információk a Apple idén bemutatásra kerülő csúcsmobiljával, az új iPhone 8-al (vagy iPhone 7s-el, esetleg iPhone Pro-val) kapcsolatban. A pletykák általában ahány forrásból származnak, annyiféle dolgot állítanak, a legújabb feature-ökre pedig sorra jelennek meg a jobbnál jobb koncepciók. Az alábbi képen például egy magyar designer, Balogh Gábor elképzeléseit láthatjátok:

balogh-gabor-iphone8-koncepcio.jpg

 

Touch ID, elöl vagy hátul, esetleg a kijelzőbe építve? 

Az AppleInsider utánajárt, hogy az OLED-képernyő és kijelzőbe épített Touch ID esetén milyen problémák léphetnek fel. Ha az Apple ezt a megoldást választja, akkor valószínűleg csúszni fog az új modell megjelenése ugyanis ebben az esetben nem egyszerű megoldani a Touch ID elhelyezését és működését. 

A többféle „kiszivárgott” tervrajz közül azonban vannak olyanok, amik a hátlapon ábrázolják ujjlenyomat-olvasót (például az alsó sematikus ábra). Ezt technikai szempontból biztos, hogy egyszerűbb lenne megvalósítani, viszont az iPhone így elvesztené az egyik legnagyobb védjegyét. Ráadásul a telefon feloldását is nehezebbé tenné, ha például az asztalon fekvő mobilunkat szeretnénk használni.

Egy dolog azonban biztos, ha az Apple szeretné megvalósítani egy Samsung Galaxy S8-hoz hasonló faltól-falig kijelzőt, akkor muszáj lesz levennie a klasszikus értelemben vett "Home gombot" az előlapról. De az, hogy ezt milyen módon teszi, legkésőbb 2017 őszén megtudhatjuk.

Vezeték nélküli töltés vagy USB-C port?

A csatlakozók, illetve töltés terén is érkezhetnek újdonságok az Apple új zászlóshajójával, több forrás számolt be ugyanis vezeték nélküli, indukciós töltésről. Ennek az újdonságnak a bevezetése nem lenne meglepő az Apple részéről, ugyanis egyetlen igazi riválisa, a Samsung, már egy jó ideje használja ezt a módszert.

A lenti képen egyébként a telefon alján található csatlakozónyílás kísértetiesen hasonlít egy USB-C port kivágására. Hogy az Apple tényleg lecserélné-e saját 8 érintkezős csatlakozóját, a Lightning-ot, egy olyan kábelre, amiből neki szabadalmi bevétele nem származik, az viszont kétséges. Mint ahogyan az is, hogy a legutóbbi iPad-nél bemutatott Smart Connector (három kis karika a készülék oldalán) már az új iPhone 8-ban is helyet kap.

iphone-8-sematikus-abrazolas.jpg

Függőleges kamera... De lesz benne valami új is?

Az iPhone 7 Plus-al megérkezett az első olyan iPhone, aminek a 12 megapixeles széles látószögű kamera, egy teleobjektíves dupla kamerával kapott helyet a hátlapján. Az Apple készített is hozzá egyetlen egy, de annál jobb újítást, a Portré módot, ami valljuk be, elég erőteljesre sikerült. A képek minősége - nem csak a reklámkampányokban - vetekszik egy tükörreflexes gép képminőségével. 

Az, hogy az új kamera csak az új iPhone jobb felismerhetősége miatt kerül majd függőleges helyzetbe, vagy hoz is valami tényleges áttörést még kiderül. Minden esetre felröppentek olyan pletykák is, hogy az Apple integrálni szeretne AR-hez (augmented reality = kiterjesztett valósághoz) kapcsolódó képességeket az új iOS-be, olyanokat amiket eddig még biztosan nem láthattunk. Egy Apple-höz közeli forrás szerint az iPhone fényképezőgépet egy valóságos objektumra vagy személyre irányítva, az alkalmazás felismernéazt. De emellett még számos extrát is hozhatnak az AR funkciók, olyanokat amiket Balogh Gábor tervein már láthattunk.

balogh-gabor-iphone8-ar-features.jpg

Szólj hozzá

koncepció információ kiszivárgott iPhone iPhone8